Další projekty cyklostezek v Chomutově

30.05.2010 08:49

Prodlouží se cyklostezka na Březenecké

Současná cyklostezka, která vede ulicí Březenecká, podél silnice 1/13 k zooparku, bude v budoucnu prodloužena. Připravuje se napojení na ulici Kamennou a dále na Písečnou i přes sídliště Písečná a odtud napojení na cyklostezku k zooparku nebo do Jirkova.

Cyklostezkou až do Mostu?

Jednou to bude určitě možné, v projektu cyklostezek je zahrnutá i trasa do Mostu. „Trasa cyklostezky povede od Kamencového jezera přes Otvice, Zaječice, Vrskmaň, Okořín až do Strupčic,“ popisuje vedoucí oddělení rozvoje Lenka Petříková. Z druhé strany buduje cyklostezku zase město Most. Termín výstavby této cyklostezky zatím není znám. „Město Chomutov jedná v současné době o projektu se starosty jednotlivých obcí a s krajským úřadem o způsobu financování,“ doplňuje Lenka Petříková. Další cyklostezka je plánována podél nové komunikace na Zadních Vinohradech směrem na silnici 1/13. Odtud se mohou cyklisti napojit na cyklostezku vedoucí od Kamencového jezera.

Na in-linenisty se nezapomnělo

Většina těchto cyklotras je vhodná především pro cyklisty, ale i bruslaři si přijdou na své. Využívají společně s cyklisty trasu vedoucí na III. mlýn. Především pro bruslaře vznikne osm set padesát metrů dlouhá in-line dráha v novém centru v areálu bývalých kasáren, a to již příští rok. In-line bruslení tak nebude už výhradně sport teplých měsíců, ale bruslit budou moct Chomutované i v zimě.

Téměř 4 kilometry dlouhou trasu pro ně připravují také Otvice. Úsek cyklostezky směrem z Otvic do Zaječic tak bude doplňovat i in-line dráha a hřiště pro kolečkové sporty. „Cyklostezka povede v místě, kudy kdysi jezdil vlak. My vedle ní vybudujeme také přímo dráhu pro in-linenisty,“ popisuje velký projekt starosta Otvic Pavel Ašenbrener. Tento projekt má obec v plánu již několik let. „Ještě je potřeba dořešit majetková práva k potřebným pozemkům, pak bychom mohli začít s výstavbou,“ doplňuje Ašenbrener.

 

zdroj:  čtrnáctideník Chomutovské noviny č.10 ročník XIII ze dne 19.5.2010

Zpět